Seksi kuukautisten aikana dikiviihde

seksi kuukautisten aikana dikiviihde

normaalisti, joten seksin turvallisuuteen tulisi kiinnittä menkkojenkin aikana huomiota. Tyypillisiä oireita ovat supistuksen kaltaiset alavatsakivut, jotka voivat säteillä myös selkän ja reisiin. Tämä ei yllätä gynekologeja, jotka kertovat usein vastailevansa kuukautiskiertoon liittyviin kysymyksiin.

7 hyvä syytä: Seksi kuukautisten aikana dikiviihde

Paljon on kuitenkin myös elämäntilanteesta ja omasta persoonasta kiinni. Myös raskaaksi tulemiseen on pieni riski, seksuaaliterapeutti muistuttaa. Koostimme tälle sivulle artikkeleita, joista löydät informaatiota kuukautisista. Heitä saattaa arveluttaa, miltä seksi menstruoivan naisen kanssa tuntuu, tai aiheuttavatko kuukautiset outoja tilanteita rakastelun lomassa. Yhden kuukautiskierron aikana munasarjoista irtoaa munasolu ja se kulkee munanjohdinta pitkin kohtuun päin (ks. Toisilla kuukautiset voivat olla täysin kivuttomia.

Seksi kuukautisten aikana: Seksi kuukautisten aikana dikiviihde

Kaikki eivät kuitenkaan syty ajatukselle kuukautisten aikaiselle seksille, mikä voi tarkoittaa pariskunnille lyhyttä taukoa seksin harrastamisessa. Riippumatta siitä, ovatko kuukautisesi alkaneet vasta muutamia vuosia vai jo vuosikymmeniä sitten, uskot todennäköisesti tietävästi aiheesta kaiken. Mikäli taas vaihdevuosien jälkeen kuukautisten jo oltua poissa vuotoa ilmaantuu uudelleen, on myös syytä läkärin tutkimukseen. Nuorten naisten kivuliaat kuukautiset johtuvat tavallisimmin kohdun limakalvon tulehdusvälittäjäaineista, joita vapautuu vuodon alkaessa liian paljon kohtulihakseen. Yhteinen suihku ja sen yhteydessä suoritettu yhdyntä voi joillekin olla sopiva tapa tyydyttä seksinnälkä. Vähintän joka toinen nainen kärsii myös yleisoireista, kuten pahoinvoinnista tai pänsärystä. Tytöstä naiseksi, kuukautiset kertovat naisen sukukypsyydestä eli mahdollisuudesta hankkia jälkeläisiä.

Seksi kuukautisten aikana dikiviihde - Voiko kuukautisten aikana harrastaa

Kuukautiset ovat alkuun usein epäsännöllisiä ja saattavat jädä joskus tulematta. Ikävuoteen mennessä, on hyvä käydä gynekologin tutkimuksessa. Teksti, kuukautiset alkavat tytöillä yleensä 10:n ja 16 ikävuoden välillä. Kuukautiskuppi on vaihtoehto kertakäyttöisille kuukautissuojille. Kuukautistenkin aikana ihmisen omat halut ja tahto märävät siitä, pättäkö nainen tai mies harrastaa tai olla harrastamatta menkkojen aikaista seksiä, Ranta korostaa. Osalle verisyys seksissä ei ole ongelma, kun taas toiset saattavat kavahtaa jo ajatusta. Toisilla kivut voivat olla niin kovat, että ne häiritsevät normaalia elämä.

Seksi kuukautisten aikana dikiviihde - Seksi kuukautisten

Mikäli kuukautiset eivät ole ilmaantuneet. On kuitenkin muistettava, että myös kuukautisten aikana yhdyntä ilman ehkäisyä voi johtaa raskauteen. Kuukautisten aikana moni nainen on tavallisesti kaikkein herkimmillän. Seksitaudit tarttuvat kuukautisten aikana samoin kuin muulloinkin. On myös muistettava, että seksiä voi harrastaa muilla, kuin pelkästän yhdynnän keinoin. Silti verinen vuoto arveluttaa. Hormoniläkitys tai ehkäisypillerit aiheuttavat joillekin samanlaisia oireita. Vuoto erittyy emättimen kautta keskimärin kerran kuussa. Tämä tilanne ei välttämättä edesauta seksiin ryhtymistä. 5 asiaa, joita et tiennyt kuukautisista. Kuukautiskierto, Naistentaudit ja synnytykset, Kustannus Oy Duodecim 2011. Kivut kestävät yleensä 12 vuorokautta. Kuukautisvuodon ajankohtaa voidaan tarvittaessa siirtä läkkeellisesti. Seksi kuukautisten aikana, kuukautisten aikana voi harrastaa seksiä. Neljänkymmenen ikävuoden kohdalla kuukautiskiertoon saattaa tulla vaihteluja uudestaan,.58. Monet naiset tunnistavat ovulaation aikaan, eli pari viikkoa ennen kuukautisia, seksuaalisen halunsa hyvin voimakkaasti. Kuukautiskivut ovat yksi tavallisimpia gynekologisia vaivoja ja yleinen läkäriin hakeutumisen syy. Mainos (Teksti jatkuu alla mainos pättyy, ranta selventä, ettei kuukautisilla seksi kuukautisten aikana dikiviihde ole fyysisellä tasolla vaikutusta naisen seksuaaliseen kyvykkyyteen. Välillä vastaan voi silti tulla kysymyksiä, joihin et tiedä vastausta. Kuukautisiin liittyvä kipu, osa naisista kärsii kuukautiskivuista sännöllisesti. Estot ovat enemminkin psyykkisiä, esimerkiksi vereen ja sotkuun liittyviä negatiivisia mielleyhtymiä. Myös joitakin riskejä kuukautisten aikana harrastettuun seksiin liittyy. Kuukautiskierto eli ajanjakso kuukautisten alkamispäivästä seuraavien kuukautisten alkuun kestä tavallisesti 2732 vuorokautta ja vuotoa jatkuu noin 27 päivä. Mutta sitten on niitä, jotka kavahtavat koko ajatusta. Kuukautiset johtuvat siitä, että hedelmöittyneen munasolun vastaanottoon valmistautunut kohdun limakalvo irtoaa ja vuotaa pois, jos raskaus ei ala. Kohtu valmistautuu joka kuukausi raskauteen siten, että sen limakalvo tulee paksummaksi ja verekkämmäksi. Kipu tuntuu polttoina tai kramppeina muistuttaen synnytyssupistuksia. Se, miten mies suhtautuu vereen, on hyvin yksilöllistä, mutta hygieniasyistäkin kondomia olisi hyvä käyttä, Ranta sanoo. Kuukautiskuppi ei ime vuotoa tamponien tavalla, vaan vuoto kertyy kuppiin, josta se välillä tyhjennetän pois. Masturbointi ja muut vaihtoehtoiset seksin muodot voivat hyvin korvata emätinyhdynnän.

0 ajatuksia “Seksi kuukautisten aikana dikiviihde

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *